Vitaminer för ditt hår, vad är det och hur fungerar det??

0
119

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Många kulturer runt om i världen ser hår som ett tecken på skönhet och hälsa. Tyvärr är det en utmaning för många att ha ett friskt hår. Detta har lett till en ökning av hårtillskott på marknaden. Medan hårvitaminer och kosttillskott ofta annonseras som hemligheten bakom friskt hår, hävdar skeptiker att de saknar vetenskapliga bevis för att stödja deras användning. Detta kan få dig att undra vad hårvitaminer är och om de fungerar egentligen. Vi reder ut begreppen.

Vad är hårvitaminer?

Hårvitaminer är kosttillskott med påstådda fördelar för hårets hälsa. Till exempel hävdar populära varumärken att deras produkter kan förbättra hårväxt, glans, tjocklek och styrka. En mängd produkter finns på marknaden, av vilka många innehåller liknande ingredienser, inklusive biotin, vitamin C och E, kollagen, folsyra och omega-3-fettsyror. De kan också innehålla tillsatser som ginseng, som vissa tror kan stärka håret.

Hårets hälsotillstånd?

Hårhälsa bestäms av en mängd faktorer, såsom ålder, genetik, hormonnivåer, medicinska tillstånd, kost, stress och hårbehandlingar. Detta gör det svårt att fastställa grundorsaken eller orsakerna till eventuella problem. Tecken på ohälsosamt hår inkluderar märkbart håravfall, bristande tillväxt, torrhet, svaghet, sprödhet och matthet. I många fall kan en förbättring av din kost och livsstil stödja friskt hår. Ökat håravfall och svagt, ohälsosamt hår kan också orsakas av dieter som är extremt låga i kalorier och fett, såsom vissa dieter för viktminskning.

Effektivitet

Trots den utbredda användningen av hårvitaminer och kosttillskott finns det få kliniska data som stödjer deras förmåga att behandla hår. De näringsämnen som hårvitaminer ofta innehåller stärker och ger näring åt håret, vilket ger ett friskare och på vissa ett mer glansigare hår. Hårvitaminerna kan därför på detta sätt bidra till en bättre hårstruktur och minskade kluvna toppar. Vitaminer kan också bidra till att ditt hår blir mindre skadat. Tillsammans med rätt schampo, balsam och contitioner ger hårvitamin ditt hår den bästa möjligheten att utvecklas.