Ska du köpa en elscooter?

0
233

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Är det så att du funderar på att köpa dig en elscooter? En sådan är fem gånger snabbare än att ta sig runt till fots och är dessutom extremt billiga att köra, vilket gör dem till den perfekta resmetoden för korta sträckor. Du bör inte köpa första bästa elscooter, utan göra lite efterforskningar samt läsa på om dem. Kolla även om det finns tillbehör elscooter som passar för den du funderar på att köpa. På Smartme kan du hitta en hel del bra tillbehör.

Hitta en elscooter som passar dig

När du ska köpa en elscooter, så köp då en med en passande design, efter din vikt och din personliga stil. Du bör även vara uppmärksam på saker som hjulstorlek, däcktyp, fjädring och bromsar. Att förstå vikten av dessa delar hjälper dig att förstå hur din elscooter fungerar.

Ett tillbehör elscooter är just däck. Dessa finns det två varianter av. Det finns solida (luftfria) eller pneumatiska (luftfyllda) däck. Pneumatiska däck ger mjuka körningar över ojämna ytor. Däremot kräver de underhåll, som att kontrollera däcktrycket och slitbanan. Solida däck ger e-skotrar en längre räckvidd, eftersom deras tryck förblir konstant.

Säkerhetsfunktioner

Utöver att din elscooter ska ha bra fjädring och bra bromsar så är det även bra om den har bak- och framljus för sikt nattetid och inträngningsskydd (IP) klassificering om du ska åka i regnet. IP-klassificeringen visar nivån på damm- och vattentålighet e-scootern har. IP-klassificeringar ska ha två siffror. Den första avser e-skoterns skydd mot damm och den andra från vatten.

När du behöver nya tillbehör för din elscooter

Om du är på jakt efter bra tillbehör elscooter eller reservdelar till den, så kan du hitta det hos Smartme. Bland annat finns det däck, lås samt smarta mobilhållare. Du har även bra krokar att fästa på din elscooter, perfekt om du vill ha med en kasse hem från butiken.