Hur fungerar en elcykel?

0
147

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Elcyklar ger en ny snurr åt cyklingen. Med framväxten av miljövänliga alternativ kommer en skenbar återupplivning av cykling som en form av korta transporter. Men medan många människor är väl bevandrade med traditionella cyklar, kan de kanske inte så mycket om elcyklar. Här är en enkel guide som hjälper dig att lära dig om elcyklar, deras fördelar och hur de fungerar.

Fördelar med en elcykel

Du cyklar mer helt enkelt. Många ser ner på elcyklar när det kommer till deras hälsofördelar. De tycker att använda en elcykel nästan är en form av fusk eftersom man inte kör det lika manuellt som med en vanlig cykel. Batterierna som du kan jämföra på https://boxbike.se/sv/24-elcykel-batterier hjälper användarna. När du använder en vanlig cykel måste du göra mycket av grundarbetet förstås medan med en elcykel går det lättare. En elcykel hjälper dig att klara längre sträckor med mindre svettande vilket leder till en total ökning av din cykling. Istället för lätta/korta bilturer kan du hoppa på din elcykel och inte oroa dig för att svettas. Uppförsbackar är en enkel match för en elcykel.

Motorer

Elcyklar använder motorer för att generera den elektriska ström som krävs för att driva den. Normala cyklar har ingen motor (förutom en dynamo för att driva lampan i tillämpliga fall). Elcyklar som har motorer med full effekt är cyklar som använder kraft hela tiden och är särskilt lämpliga för personer som älskar att cykla men avskyr manuell trampning. Dessa e-cyklar upptäcker en kraftfull navmotor tillsammans med stora batterier för att lagra mer elektricitet för alltid påslagen ström. Elcyklar med power-assist använder inte el hela tiden. Istället är de designade för att leverera kraft när du blir trött eller känner att det är nödvändigt om du till exempel går uppför. De är lättare att trampa på, till skillnad från fullkraftiga, och som ett resultat kan de täcka längre sträckor. Du kan placera motorn på en elcykel på tre olika sätt för att uppnå olika resultat. En central motor kan placeras på cykelns ram om du vill att din elcykel ska kännas som en traditionell sådan. En annan plats för motorn på en elcykel är framhjulet. Den sista positionen du kan överväga för en elcykels motor är bakhjulet.

Batteriet

Batteriet är en kritisk del av en elcykel eftersom det lagrar den kraft du behöver när du byter från trampläge till kraftläge. Som ett resultat är de en avgörande faktor för räckvidden en elcykel kan täcka.