Gör en kontorsstol verkligen skillnad?

0
256

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Oavsett vilken typ av arbetsplats du har, oavsett om det är ett kontor som följer traditionella öppettider eller ett 24-timmarskontor, gör en bra kontorsstol verkligen skillnad. Faktum är att det för många människor är den enskilt viktigaste kontorsmöbeln. Vi berättar mer om vad en god kontorsstol kan göra.

Hjälper till med hållningen

Många sitter i sina kontorsstolar en timme eller mer åt gången. Även de som tar täta pauser kan uppleva problem med ländryggssmärta. Det råder ingen tvekan om att sittande i samma position under en längre tid leder till ökad press på rygg, axlar, armar och ben. Människor tenderar omedvetet att böja sig eller sjunka ner när de sitter, handlingar som förvärrar ett problem. En bra kontorsstol, särskilt en ergonomisk stol såsom en Herman Miller eller nätstol, hjälper till att stödja din kropp och hjälper dig att behålla en korrekt hållning när du sitter. Det är också viktigt att du finjusterar kontorsstolen efter dina individuella kroppsspecifikationer.

Att tänka på

En anmärkning om ergonomiska stolar är att även om de är gjorda för att passa en mängd olika människor, är de kanske inte det bästa valet för, säg, en kort och smal person eftersom armstöden kan vara placerade för långt ifrån varandra. Och även om du har världens bästa stol är det alltid en bra idé att röra på sig och hålla kroppen smidig. Herman Miller-stolar har tre olika storlekar på sina stolar för bättre komfort utifrån hur stor du är.

Några viktiga faktorer vid val av kontorsstol

Vi har listat några punkter som kan vara som en checklista när du väljer kontorsstol:

• Stabilitet (se till att du har rätt typ av hjul eller en golvmatta)

• Sitthöjdsjusteringsområde

• Justerbar ryggstöd, både framåt, bakåt och vertikalt

• Fast svankstöd för ryggstöd

• Armstödsstorlekar som är kompatibla med arbetarens jobb

• Hur stolen passar ihop med skrivbord och eventuellt fotstöd

• Rörlighet

• Dämpning

I en idealisk situation skulle du välja ut din egen kontorsstol och kunna prova den i den verkliga arbetsvärlden innan du bestämmer dig för det på lång sikt.

Underhåll

I de bästa av världar kommer din kontorsstol att hålla i minst 10 – 12 år, och högkvalitativa stolar behöver vanligtvis inte underhållas. När du funderar över ditt stolval, ta en titt på tillverkarnas garantier. Strukturella delar som baser bör vara livslängdsgaranti rörliga delar och mekanismer bör omfattas av en garanti på minst 10 år. Mörkare stolar hjälper dig att bättre dölja fläckar och spill, men smuts i ljusare färger är allt lättare att rengöra och ta bort.