Skapa familjekänsla i hemmet med foton

0
1418

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Gigantiska datacenter har uppstått pga. tidens trend. Allt vi gör lagras numera digitalt, och det kräver stora servrar med massor av lagringsplats. Trots att vi som familjer fotograferar som aldrig förr, så ser man allt mera sällan dessa fotografier fysiskt i våra hem. Vi lagrar digitalt. Inget fel i det såklart, men många kan igenkänna, att det känns viktigt att alla foton finns där, i en mapp… säkert… men man tittar nästa aldrig på dem, och de bliver inte framkallade som förr i tiden. Men fotografier är ett väldigt bra sätt att skapa en familjär och personlig känsla i hemmets inredning. Varför inte skriva ut sin bästa foton?

Fördelen med att kunna välja de bästa fotona

När man fotograferar digitalt, vilket som regel sker med våra smartphones nuförtiden, ta man ofta flera foton av samma motiv eller sekvens. På så sätt kan man senare välja att behålla det bästa. Många glömmer dock att radera de foton som inte blev de bästa, vilket kan göra det oöverskådligt att sortera i när detta senare kommer. Men har man överblicken är det såklart smart. Med äldre analog fotografering skulle man skicka hela rullen till framkallning, och då var det en dålig idé med många exemplar av samma motiv. Därför stod man ibland tillbaka med en dålig version. Det är alltså egentligen enklare än någonsin, att få fina foton av familjen till att pynta hemmet med.

Skriva ut själv är inte längre dyrt

Om man är bekväm av sig, kan man fortfarande få sina foton framkallade av en expert. Istället för kamerarullarna skickar man numera in de digitala filerna. Men billigast är att skriva ut bilderna själv. Att köpa en bläckskrivare som kan skriva ut i fotokvalitet har länge varit möjligt till överkomliga priser. Däremot har det bläck man skriver ut med ofta varit dyrt. Det kan det ibland vara fortfarande, men numera finns kompatibla patroner tillgängliga, som håller en bra kvalitet. Om man exempelvis har en Canon skrivare, kan man bl.a. finna dessa Canon bläckpatroner via länken.