Så väljer du rätt torktumlare

0
1411
Så väljer du rätt torktumlare

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Vad ska du tänka på när du köper en ny torktumlare? För det första ska du välja om du vill ha en frånluftstumlare eller en kondenstumlare. För det andra bör du titta närmare på torktumlarens ljudnivå och energiklassning. Läs vidare för att lära dig mer.

En torktumlare är en praktisk apparat som effektiviserar vardagen. Tack vare att du slipper hänga upp tvätten för att torka tvätten sparar du mycket tid.

Du plockar istället helt enkelt tvätten från tvättmaskinen och direkt in i torktumlaren. Sedan sätter du igång torktumlaren och låter den göra jobbet. När programmet är klart är tvätten torr och härligt varm – bara att klä på sig!

Men hur väljer man rätt torktumlare? Det finns en hel del att tänka på och för att få lite mer på fötterna innan du bestämmer dig kan du läsa vidare nedan.

Frånluftstumlare eller kondenstumlare?

En frånluftstumlare leder bort den fuktiga luften ut ur huset. Det kräver en del installationsarbete och att huset är anpassat efter en frånluftstumlare.

En kondenstumlare däremot är enkel att installera. Allt du behöver är ett eluttag. Fukten som bildas när kläderna torkas samlas i en behållare som du enkelt tömmer med jämna mellanrum. Om du föredrar det kan det finnas möjlighet att koppla en slang till behållaren och direkt leda bort vattnet till ett avlopp.

Ljudnivå och energiklassning for torktumlare

Självklart vill du inte ha en torktumlare med för hög ljudnivå. Det kan vara störande om man hela tiden hör torktumlaren när den är igång. Så välj gärna en torktumlare med extra låg ljudnivå, även om det kan kosta lite mer.

När det gäller energiklassningen så bör du med fördel titta närmare på de miljövänligare apparaterna. Du sparar pengar på lång sikt eftersom de inte drar lika mycket ström. Du kan läsa mer om olika torktumlare här.