Så väljer du badrumsmatta

0
365

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

I vissa länder är det vanligt att ha heltäckningsmatta i badrummet. Det kan vara skönt för fötterna, men det är inte direkt den mest hygieniska uppfinningen för badrummet.

Att ha en badrumsmatta på det kyliga kakelgolvet kan vara en bra lösning ifall man vill pryda badrumsgolvet med något mjukt och varmt.

Funktioner

Innan man bestämmer sig för vilken badrumsmatta man tänker införskaffa kan det löna sig att fundera på vilken slags funktion man vill ha på badrumsmattan. En del badrumsmattor är nämligen bättre anpassade för vissa ändamål än andra.

  • Det finns badrumsmattor med värmande effekter som uppskattas på ett kyligt badrumsgolv.

  • Eftersom kakelgolv kan vara hala finns det mattor som är tillverkade specifikt för att minska risken att halka.

  • En del badrumsmattor har inga andra funktioner än att de enbart är dekorativa.

Material

Den kanske viktigaste punkten att ta i beaktande i valet av badrumsmatta är mattans material.

  • Eftersom mattan kommer att användas i ett våtutrymme, bör materialet tåla ständig fukt.

  • Av hygieniska skäl är det viktigt att kolla upp att mattans material tål tvätt i maskin.

  • För att minska risken att halka lönar det sig att skaffa en badrumsmatta med en halkfri undersida.

  • Det är inte lämpligt att använda exempelvis en vardagsrums- eller sovrumsmatta i badrummet, eftersom det materialet högst antagligen inte tål att vistas i fuktiga utrymmen eller att tvättas i maskin.

Färg och mönster

Tack vare den allt större efterfrågan på badrumsmattor har badrumsmattans industri blomstrat upp under de senaste åren. Det betyder att kunden har turen att välja och vraka i ett extremt brett sortiment.

  • De flesta badrumsmattorna på marknaden är väldigt neutrala, men det finns även badrumsmattor i allas tycke med utstickande färger och mönster.

  • Ta en titt på vilka alternativ det finns och bestäm dig för en badrumsmatta som du tycker om och som passar ihop med badrummets inredning.

I slutändan är det dock ditt tycke och smak som avgör färg och mönster. Om inte du tycker om designen kommer badrumsmattan förr eller senare hamna i papperskorgen.