Bygga med lego är skoj

0
379

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Lego är en form av leksak som tilltalat barn i många generationer om! Denna färgglada plastbit, den kom till i Danmark 1949. Den som utvecklade detta byggelement det var Godtfred Kirk Christiansen. Än idag tillverkas och säljs av det danska leksaksföretaget Lego A/S. Idag finns det en massa varianter av lego. Det är allt från lösa klossar, till färdiga byggsatser till bra tillbehör så som hjul, fönster, plattor, gubbar och så vidare. Om du vill, köp lego till bra pris på nätet.

Lego är en tidlös klassiker, som de allra flesta någon gång byggt med. Du som förälder kanske till och med har kvar eget lego sedan du var liten? Varför inte då ta fram det till dina egna barn, samt komplettera det genom att köpa mer lego. Att bygga med lego är något ni kan göra tillsammans. Det ger en rolig lekstund så väl som att det ger barnen chans att vara kreativa och nyskapande. Det är ju bara fantasin som kan sätta gränserna för vad som kan byggas med dessa klossar.

Byggsatser eller lösa klossar?

Lego finns dels som lösa bitar i en mängd olika färger, dels som färdiga byggsatser. Det går att köpa lådor med en mängd bra tillbehör så att ni kan bygga fritt vad ni vill. En byggsats däremot, den kommer alltid med en bygginstruktion. Genom att följa den, steg för steg, så får ni till slut ihop det som visas på paketet. Det går idag att bygga byggsatser med hus, slott, bilar, piratbåtar, polisstationer och en massa mer.

Idag finns det även en massa kul byggsatser med lego där det går att bygga samman fotoramar, växter, göra dekorationer och en massa mer.

Lego Duplo

För de allra minsta barnen kan Lego Duplo vara en bra introduktion till världen av lego. Dessa legobitar är nämligen dubbelt så stora som de vanliga. Dessa klossar riktar sig främst till barn mellan 2 och 6 år. Dock går de att använda tillsammans med vanligt lego också.

Lego Technic

Lego Technic eller tekniklego är en variant av lego som har en mer teknisk inriktning. Här är det ofta olika arbetsfordon man kan bygga samman, som även har kugghjul och pneumatik som batteridrivna motorer, så att det ska gå att köra dem sedan. Det är ett lite mer avancerat sätt att bygga lego på.

Lego baserat på filmer, serier och spel

Idag finns det även en hel del lego som baserats på olika filmer. Det gör att du kan välja att bygga lego med Indiana Jones, med Star Wars eller Harry Potter. Det finns även lego med Batman, Frost, Spiderman och Jurrasic World. Lego baserat på Minecraft så väl som på Mario är även det något du kan hitta. Sedan finns det lego med Stranger Things och Trolls World Tour.

Hitta passande lego att köpa

Lösa bitar med lego passar de allra flesta åldrar. När det gäller byggsatser så brukar det stå på från vilken ålder de rekommenderas. Det gör det enkelt att hitta passande lego att köpa.