Hama maxi pärlor – en bra aktivitet för barn

0
365

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

I takt med att barn växer behöver deras motorik och fingerfärdighet utvecklas. Men vad kan du som förälder göra för att hjälpa ditt barn att utvecklas i en bra takt? Faktiskt är lek den bästa lösningen och alla små barn uppskattar att leka fram utveckling.

I artikeln nedan berättar vi på leken med Hama maxi pärlor och varför det är så bra och stimulerande för barn.

Hama maxi pärlor

Just hama maxi pärlor passar alldeles utmärkt för små barn. Förutom att de måste sitta stilla under aktiviteten och faktiskt koncentrera sig, behöver de även använda fingertopparna för att greppa pärlorna.

Genom att ta fram pärlplattor i alla möjliga former uppmuntrar du enkelt barnet till att leka och utvecklas med hama maxi pärlor. Och det faktum att det går att spara de olika kreationerna uppmuntrar barnet till att göra fler.

Går att trä på elastisk tråd

Men självklart går det även att trä pärlorna på elastisk tråd och göra både halsband och armband. Att trä en hama maxi pärla på en tråd kan vara väldigt svårt för ett litet barn, men de allra flesta barn lär sig väldigt snabbt tekniken som krävs.

När små barn leker och utvecklas med hama maxi pärlor bör du som förälder ha uppsikt över barnet eftersom små barn gärna sätter det mesta munnen.

Modellera

Alla barn är inte förtjusta i pärlor och pärlplattor, oroa dig inte. Det finns en hel uppsjö av bra och utvecklande leksaker du kan investera i. Plus att det faktiskt är kul för dig som förälder att delta i lekarna.

Just modellera hjälper barn att utveckla fingerfärdighet precis som hama maxi pärlor. Oavsett om du väljer ett set med kakor, tänder eller något helt annat behöver barnet igen sitta stilla och koncentrera sig på leken.

Faktiskt kan du göra egen modellera som kallas trolldeg och den här degen går att torka i ugnen så att barnet kan spara sina kreationer. Du kan även ta leken vidare och låta barnet måla sina vackra kreationer.

Måla och rita

Att hålla i en penna eller en pensel stärker barnets muskler i händerna och hjälper till att utveckla känsligheten som behövs i både fingrar och händer. Kanske låter det simpelt att måla en stund om dagen med barnet, men det hjälper verkligen till i utvecklingen.

Oavsett om du själv och ditt barn föredrar färgpennor och målarböcker eller penslar och akvareller, är det en bra och utvecklande lek för alla barn. Genom att låta barnet vara med och bestämma material säkerställer du att barnet i fråga faktiskt tycker om leken.

Bjud in fler barn

Plus att du som förälder enkelt kan blanda in tal i denna lek. Allt du behöver göra är att upprepa vad de olika färgerna heter, tillslut har barnet lärt sig färgerna utan att du behöver tjata. Med lek går det alltid mycket lättare.

Gatukritor för det aktiva barnet

Har du ett aktivt barn? Då kan det vara smart att investera i gatukritor. Ni kan då tillsammans rita hopphagar och banor för barnet att springa eller cykla igenom på en balanscykel. Samtidigt som barnet får utlopp för sin otroliga energi övar hen även upp fingerfärdigheten.