Har du funderat på larm?

0
1186

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det kan kännas olustigt att lämna hemmet helt obevakat, när man tex ska åka på semester. Även om man har grannsamverkan i området, kan man inte förlita sig 100% på att grannarna är hemma den dag något händer. Det sker många inbrott och allt kan inte ersättas. Det finns ingen hemförsäkring i världen som kan ersätta halsbandet man fick av mormor, som kanske inte är här längre. Den tar inte heller bort känslan av att någon rotat igenom alla ens privata ägodelar, och vandrat runt i ens hem och snokat.

Varför inte titta på övervakningskameror?

Självklart har du inte förlitat dig på ett gammaldags lås i ditt hus. Istället har du funderat på olika sorters larm man kan skaffa sig. Frågan är om inte det allra bästa är att ha övervakningskameror hemma. Det sista en inbrottstjuv vill är att bli gripen på färsk gärning. Därför är det viktigt att kamerorna sitter synligt. Visst kan de hjälpa till att identifiera tjuven efteråt, men det bästa är om skadan aldrig sker. Syns övervakningskameran, ser tjuven den också, och det är ofta tillräckligt för att de ska tänka sig för både en och två gånger innan de försöker.

Det finns också system som inte bara är kamera men även siren. Den utlöses när något ovanligt uppsnappas av kameran. En sådan siren inte bara tillkallar andras uppmärksamhet, den talar om för tjuven att hen är upptäckt. Vi sätter vår peng på att vederbörande snabbt letar upp ett annat hus, som verkar mera säkert att ge sig på.

Enkel installation

Det är enkelt att installera sådana här kameror. Har du valt ett system med ett så kallat plug and play system är det bara att koppla in det, precis som det låter. Det tar sällan mera än en kvart, så kan du se på din mobiltelefon vad som händer hemma.