Byt ut din gamla vipporten med motorstyrd takskjutport

0
1240
Byt ut din gamla vipporten med motorstyrd takskjutport

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Det finns många olika typer av garageportar men de vanligaste garageportmodellerna är slagportar, vipportar och takskjutportar. Det som skiljer modellerna åt är deras öppningssätt. Takskjutporten är den mest populära modellen som inte tar plats, varken framför garaget eller bakom garaget eftersom den åker vertikalt upp och lägger sig under taket. Slagportar öppnas utåt med ett spanjoletthandtag och har två öppningsbara dörrar och sparar plats inne i garaget.

Har du ett äldre hus med en gammal vipport så rekommenderar vi att den byts ut med en nyare garageport. Gamla vipportar är livsfarliga och orsakar flest olyckor. Med en motorstyrd takskjutport manövrerar du garageporten med en fjärrkontroll och slipper gå ur bilen i regn och snö för att öppna. Nyare typer av vipportar kan också i dag fås med motorstyrning. Viktigt att också tänka på om man ska använda garageporten till ett varmt garage eller ett kallt garage. Är det till ett varmt garage så välj en välisolerad garageport som har lågt u-värde, så du kan spara pengar på värmen 

Vilken färg och tillbehör ska jag välja?

Vi rekommenderar att man väljer den färg som matchar antingen husets fönster och dörrar eller den färg som matchar taket så det ger ett enhetligt uttryck. Beställ gratis färgprover från NASSAU här om du skulle vara tveksam om färgen.

Det finns många olika tillbehör att välja mellan såsom koddosa, fjärrkontroller, väggsändare, appstyrning via telefonen och homelink som oftast finns i nyare bilar. Det är mycket individuellt vad man väljer utifrån ens behov. Vill du veta skillnaden på dessa olika tillbehör så hittar du mer information på vår hemsida.

Val av leverantör?

Välj en leverantör som har funnits på marknaden länge så du enkelt kan få tag på reservdelar om garageporten blir påkörd eller om delarna blir slitna.

NASSAU har tillverkat garageportar i 50 år. Du kan Designa din egen måttanpassad Garageport på NASSAU´s webshop: www.nassau-door.se/webshop/