Är LED paneler dina nya ljuskällor?

0
172

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Är du nyfiken på den praktiska och energieffektiva ersättningen för lysrör, nämligen LED paneler? Vi berättar mer om dessa LED paneler och hur du kan tänka.

Vad är LED paneler?

Vi börjar med kanske den viktigaste frågan, vad är egentligen LED paneler? Det är en berättigad fråga. En LED panel är egentligen vad det låter som, en armatur som består av en panel med inbyggda lysdioder. Det är en praktisk och energieffektiv ersättning för lysrör som tidigare installerades i systemtak med nödvändiga fästen. Fördelen med dessa LED paneler är att du bara behöver ta bort en panel från taket för att installera den. Du kan också välja att montera den här armaturen i taket med hjälp av en ram eller en upphängningssats. För att avgöra hur många ljuskällor du behöver per kvadratmeter måste du ta hänsyn till takhöjden, mängden dagsljus som kommer in i rummet och färgerna på väggar och tak.

Vilka är fördelarna med LED paneler?

Ljuskällan kan användas som ersättning för praktiskt taget alla armaturer, inklusive konventionella taklampor och spotlights. De är dessutom 70% mer ekonomiska än lysrörsbelysning, vilket ger enorma besparingar på din energiförbrukning. Armaturen har en lång livslängd på upp till 70 000 timmar. Panelerna är dessutom mindre känsliga för fel, vilket minskar kostnaderna för utbyte och underhåll. De innehåller inga giftiga gaser och kan återvinnas, vilket är bra för miljön. Armaturen kan enkelt installeras.

Vill du ha en dimbar panel?

Misströsta inte, många LED paneler är nämligen dimbara. De främsta är så kallade DALI-produkter. Förkortningen står för Digital Addressable Lighting Interface och innebär att sådana lampor kan styras och dämpas både individuellt och i grupp. Du kan också ställa in ditt eget belysningssystem som fungerar helt automatiskt. Det innebär att du inte längre behöver göra något själv. Dimning sparar också energikostnader: ju färre lumen en armatur avger, desto mindre el förbrukar den.