Vilken torktumlare passar dig?

0
780

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En torktumlare kan spara in en hel del tid för dig. Du slipper att hänga tvätt och vänta på att den ska självtorka. En torktumlare gör snabbt tvätten torr och du hinner då tvätta mer. När du ska köpa en torktumlare och funderar på vad som kan passa dig bäst, så finns det en del alternativ. Vilken modell som passar dig beror på hur många ni är som bor i hushållet, samt hur ofta du brukar tvätta. Det är rätt smart att ha samma kapacitet på torktumlaren som på din tvättmaskin. Valet av modell styrs även en del av var du ska ställa den. Har du gott om plats i badrummet eller tvättstugan så kan den placeras jämte tvättmaskinen. Men det går även bra att ställa den ovanpå. Se bara till att måtten stämmer överens. Se även till att du får hjälp med installationen av en fackman.

Olika typer av torktumlare

Idag finns det tre olika typer av torktumlare att välja mellan. Hitta mer information här. De tre typerna är kondenstumlare, frånluftstumlare och värmepumpstumlare. Vilken av dessa du ska välja beror bland annat på hur ditt tvättutrymme ser ut, om det finns en frånluftsventilation samt vad för krav du har när det kommer till energiförbrukningen på maskinen. Den allra vanligaste modellen är kondenstumlaren. Den gör dina kläder torra genom att absorbera fukten och gör om det till vatten, som sedan hamnar i en behållare eller som går ut direkt i avloppet. Denna typ av torktumlare behöver ingen ventilation och kan därmed installeras i flera olika miljöer. Om du väljer en frånluftstumlare, så fungerar den nästan som en kondenstorktumlare. Skillnaden mellan dem är att på denna modell så kopplas det en slang samt en utblåsventil som för ut den varma luften ut från huset. När det gäller en värmepumpstumlare, så avfuktar den luften samt att den återanvänder värmen och det minskar energiförbrukningen på ett bra sätt.