Vad är en Gan cube?

0
413

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Rubiks cub, neocube, magnetiska kub? Känns alla dessa som något du sett förr? Klart det gör, speciellt Rubiks som kanske är den mest kända kuben i vår tid. Vad är då Gan cube?

Här får du svaret. En Gancube är en kub som karakterisäras som speedcub. Vad är då en speedscub? Det är en Rubiks kub som är väldigt lättdriven. Dess tärningar roterar snabbt och utan något motstånd. De är konstruerade för att ge dig en optimal rotationshastighet. Varför är detta positivt, kan du då fråga dig? Jo, en speedcube eller gancube ger dig möjligheten att lösa kuben på ett snabbt sätt och därmed vinna tid som i vissa fall kan vara väldigt fördelaktigt.

Köp gan cube antingen på nätet eller i en fysisk butik. Det positiva med att handla på nätet är att du inte behöver ta dig tid för åka ut till en affär utan kan enkelt klicka hem produkten du önskar dig. Vill du däremot prova kuben innan du köper den är det bäst att besöka en fysisk butik. Ett sådant test är omöjligt på nätet.

Lite mer om gan kubs

Som sagt är grunden till en gan kub egentligen Rubiks kub. Det är en populär fritidssysselsättning som dessutom är bevisad att utveckla ditt logiska tänkande. Enligt den senaste statistiken har över 400 miljoner exemplar sålts världen över av Rubiks kub och dess andra alternativ. Lyckas du lösa din gan kub ska du vara riktigt stolt. Varför? Endast 3% av jordens befolkning har faktiskt lyckats med det. Ett spännande faktum är att uppfinnaren själv har tydligen haft svårt att lösa kuben. Och med uppfinnaren menar vi den ungerske professorn Rubik.

Idag finns det gott om kubs du kan köpa och sysselsätta dig med. De så kallade speedcubs ger dig möjligheten att rotera kubdelarna på ett snabbt sätt. Vill du satsa på klassikern, ska du givetvis skaffa dig en Rubiks kub och öva på den.

Kreativitet och snabbt tänkande med gan kubs

Att kunna lösa en gan kub kräver framför allt logik men inte bara det. Att vara kreativ och kunna agera och tänka snabbt ligger till grund för sådana typer av lösningar. Idag finns det gott om tekniker och guider som du kan följa på nätet och som garantera dig att du löser kubens relativt svåra kombinationer. Även om du försöker memorera rörelserna med hjälp av guiderna är det bevisat att du ändå bör kunna tänka snabbt, något som man faktiskt inte alltid kan lära sig men går att öva in.

Så om du gillar snabba tag, logiska uppgifter kombinerade med lite kreativitet så passar gan kuben dig väldigt bra. Som sagt är kuben egentligen en snabbdriven Rubiks kub så ifall du lyckas lösa den kan du räkna dig till de där 3 % av jordens befolkning som lyckas med denna relativt tuffa uppgift.

Varför ska du skaffa dig en gan kub? Framför allt är det en relativt billig fritidssysselsättning som inte kräver speciellt mycket av dig samtidigt som du övar ditt logiska tänkande. Har du inte provat än? Gör gärna ett försök.