Skydda dig mot myggen

0
282

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En av de största sommarplågorna, det är myggen. De kommer ju gärna fram mot kvällen när man vill sitta ute och njuta. Men det finns knep för hur du kan bli av med dem eller skydda dig mot dem. Ett bra första steg är att ta bort vatten och ogräs i din trädgård. För myggor, de trivs bra där det finns vatten samt att de gärna lägger ägg på fuktiga platser.

Använd myggfångare

Om du har stora problem med mygg, så kan det vara värt att satsa på en så kallad myggfångare. Du kan satsa på att ha flera som du sedan placerar ut avskilt på din tomt. De samlar sedan in myggen så att deras fortplantningscykel rubbas. Det leder till att du får färre mygg på sikt. En myggfångare fångar även knott och andra blodsugande insekter.

Sätt upp myggnät

Om du har mygg som gärna tar sig in om nätterna och stör dig då kan det vara bra att sätta upp myggnät. Det vid fönster och dörrar. Dessa skyddar även bra mot andra typer av insekter. Det gör att du även kan slippa flugor och annat.

Undvik parfym och använd myggmedel

Något som mygg älskar, det är kraftiga dofter som parfym. De gillar även svett som utsöndrar alkohol. Ska du vara ute mycket kan det vara bra att skippa dels parfymen, dels att dricka alkohol. Du kan även använda dig av ett myggmedel med ämnet DEET.

Använd ljusa kläder och täck kroppen

Myggor dras gärna till färger som är mörka, så det bästa är att du har på dig plagg som är ljusa, som även är lösa och som andas. Om du ska vistas ute i skogen så kan du även satsa på att använda dig av smarta myggkläder. Bland annat finns det myggjacka och myggluva. Du kan även komplettera din utevistelse genom att ha med dig en portabel myggdödare.