Satsa på rätt sorts boxningshandskar

0
553

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Om du ska träna boxning eller liknande, så är det ett måste ha bra boxningshandskar. Dessutom är det bra att ha rätt sorts boxningshandskar. Det finns nämligen flera olika typer av handskar för boxning. En del är anpassade för att träna med, andra för tävling. Om du ska köpa boxningshandskar, se då till att välja utifrån vad det är du ska göra. Det finns olika boxningsstilar och därmed även olika handskar. Tränar du med sandsäck så kan det vara smart att välja så kallade säckhandskar. Dessa handskar är även bra om du ska träna med mittsar. Andra typer av handskar är sparringhandskar och allround träningshandskar.

Välja boxningshandskar

När du bestämt dig för vad för slags boxningshandskar du ska ha, så finns det lite andra val att tänka på. Handskar för boxning kan komma med snörning, eller med kardborre. Tränar du mycket på egen hand är det att rekommendera kardborre, för de kan du ta på dig själv. Snörade handskar kräver att någon hjälper dig. Sedan finns det även olika material att välja mellan. Det är konstläder och äkta läder.

Utöver detta, så har du även olika storlekar på handskarna att ta hänsyn till. Oftast så mäts storleken i oz. Men det finns även handskar i small, medium och large.

Börja med boxning

Om du vill börja med boxning så är det bra att gå till en lokal boxningsklubb. Sedan kan du även köpa hem boxningsutrustning att ha för att träna hemma med om du vill. Du kan satsa på att ha en sandsäck till exempel eller kanske en boxboll. Om du ska träna på egen hand hemma, se då till att lära dig hur man slår på sandsäcken eller boxbollen. Det så att du inte skadar dig. Det bästa sättet att lära dig på är dock att få hjälp via en bra tränare inom boxning.