Skapa fina saker med Posca pennor

0
193

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

En bra penna, det är den så kallade Posca pennan. Det är färgpennor av märket Uni Posca. Du kan hitta flera sådana på https://www.cchobby.se/brands/posca. Denna penna är vattenbaserad samt giftfri. Den är även tillverkad utan lösningsmedel. Även barn kan använda denna, men det krävs en viss teknik så det kan vara bra om barnet är 5 år eller äldre. Färgen kan tvättas bort med tvål och vatten om du får den på händerna.

Poscapennan – Så fungerar den

Det är inte svårt att använda Posca pennor. Det är bara att skaka pennan, med korken på, så att kulan i pennan rör upp färgen. Sedan tar du av korken och trycker ner spetsen ett par gånger på ett kladdpapper så att spetsen fylls med färg. Förvara dina pennor horisontellt eller vertikalt.

Posca pennor till pyssel och hobby

Posca pennor är bra då de kan användas till mycket. På papper så torkar de snabbt så du kan göra en mängd fina teckningar, illustrationer, skapa fina kort med mera. dessutom blöder inte pennan igenom pappret.

En Posca penna går att använda på en mängd olika material och underlag. Du kan måla glas, porslin, gips, lera, betong, sten, textil med mera. Du kan även lacka med klarlack över för att få färgen att hålla.

Du kan även måla på fönster och speglar med dessa pennor, då det går att ta bort det igen.

Måla textilier med Posca pennor

Poscapennor är även bra om du vill måla på textil. Det går bra att använda dem på bland annat bomull, siden, nylon, rayon och så vidare. Tänk bara på att det kan bli ett visst motstånd när du målar på ett tyg. Du kan skapa fina mönster på dina tygkassar, eller göra egna fräcka t-shirts med text eller bild. För att förvara färgen på bra sätt så kan du stryka över den.