Så köper du rätt klarinett

0
210

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Kanske det är så att ditt barn ska börja spela ett instrument, vara med en orkester eller liknande och bestämt sig för att det är just klarinett som gäller? Eller är det du själv som spelar och vill uppgradera ditt instrument? Oavsett så finns det en del saker att tänka på. Musikerns ålder och skicklighetsnivå bör beaktas, liksom vilken typ av användning instrumentet kommer att utsättas för.

Klarinettkategorier

Även kallade nivåmodeller, är klarinetter vanligtvis kategoriserade i tre nivåer: student, mellanliggande eller professionell. Det är viktigt att veta vilka dessa nivåer är så att du kan köpa den typ av klarinett som bäst passar dig eller ditt barns kompetensnivå. Studentklarinetter är vanligtvis reserverade för nybörjare. Mellanklarinetter är gjorda för dig som vill ha något lite mer avancerat än en nybörjarmodell, medan professionella modeller är reserverade för dem som är helt engagerade i instrumentet.

Plast eller trä?

Klarinetter tillverkas huvudsakligen av antingen plast eller trä. Studentklarinetter är vanligtvis gjorda av ett plast-/gummikompositmaterial som är formulerat för att ge liknande egenskaper som trä samtidigt som det är mycket mer hållbart. Studenter och mellanspelare väljer vanligtvis plastklarinetter, eftersom de är starkare och lätt kan motstå traumat av det mesta. Även om träklarinetter ger ett bättre ljud, kostar de också mer, är ömtåliga och skadas lätt av väder. Om ditt barn går med i marschorkester och verkligen tycker om klarinett kan du alltid köpa en träklarinett till dem och låta dem använda sin originalplastklarinett enbart för att träna och uppträda i marschband.

Hitta en passande klarinett

Om du ska köpa en klarinett till dig själv eller ditt barn, så är det inte fel att gå till en bra musikaffär för att göra just detta. Det finns även bra musikaffärer på nätet om du föredrar det. Dock kan det vara fördel att besöka en affär då du där kan få hjälp med att välja rätt.