Saknar du en våg?

0
169

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Hur ofta har du varit i en situation där du behövt väga något men återigen blivit påmind om att du faktiskt fortfarande inte har någon vettig våg i huset?

Situationen kan vara denna: du står i köket och lagar mat och så känner du för att göra chokladbullar eller en äppelpaj – men plötsligt kommer du ihåg att det blev lite jobbigt sist när du skulle använda 100 gram smör eller 60 gram socker eftersom din gamla våg var trasig.

Eller vad sägs om den gången du skulle skicka ett spännande paket till moster Anna i Frankrike, men det fick väga max 500 gram, och du hade inget hjälpmedel för att få reda på hur mycket du skulle våga skicka med i paketet?

Stor och liten

Det finns naturligtvis många sorters vågar man kan behöva: stora, små och vissa som är specialiserade för olika ändamål.

Vad du än väger; ett brev, lite mat – eller kanske dig själv och resten av familjen inklusive hunden – kan du köpa våg på nätet så att du alltid har en våg som passar ändamålet.

Förbi är de tider då du fick stå i den gamla mataffären med ett mynt i fickan

och vänta på att köpmannen skulle hitta rätt vikter att väga godiset med medan det vattnades i munnen och du drömde om att få massor med polkagriskarameller till dig och dina kompisar.

Nu sker i regel all vägning med digitala vågar som kan mäta allt från 1 milligram till flera ton.

Gissa en vikt

En lek: har du någonsin försökt köra din bil över en bilvåg och få alla i bilen att gissa hur mycket den väger? Eller har du provat att väga din väska? Eller dina skor? Ibland kan det vara en bra förströelse att hitta på lite roliga nya gissningslekar som barnen i familjen kan vara med på.