Lär ditt barn att knyta skorna

0
696

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Oavsett vilken metod du väljer att använda dig av finns det en del tips som kan underlätta inlärningen för barn att knyta skorna på. Både för dig och för ditt barn!

Förskolan föredrar kardborreband

I förskolan är det rekommenderat att endast använda skor med kardborreband för att underlätta för personalen. Men då ditt barn börjar i förskolan är det dags att lära barnet att knyta skorna själv.

Förutom att det finns ett större utbud av skor att välja mellan, ger det även barnet en ökad känsla av självständighet då de kan knyta skorna själva.

Fem enkla steg

Nedan har vi listat fem tips som hjälper ditt barn med att knyta skorna:

  1. Sätt en sko med oknutna skosnören mellan dina knän. Det är lättare för små barnhänder att greppa platta skosnören än runda.
  2. Se till att ditt barn sitter bredvid dig så att ni har samma perspektiv. Det gör det lättare för barnet att se hur du gör.
  3. Du kommer att behöva enorma mängder tålamod! Förmodligen kommer det inte att fungera första gången och inte heller andra men med tiden kommer ditt barn att lära sig. Det är bara att kämpa på!
  4. Dela upp inlärningen i kortare stunder och försök flera gånger om dagen. Om ni sitter för länge kommer säkerligen både du och ditt barn att bli frustrerade.
  5. Du kommer längre med uppmuntran än med frustration. Ha målet i fokus och låt det ta tid.

Elastiska skosnören tills barnet lärt sig knyta skorna

För att motivera ditt barn till att vilja lära sig knyta skorna kan det vara bra att sluta använda kardborreband. Barnet kommer själv att inse skillnaden och känna sig som en stor tjej/kille. Elastiska skosnören barn är en perfekt lösning tills barnet har lärt sig att knyta skorna själv.

Dessutom är det populärt med elastiska skosnören till barn och underlättar något enormt i skolan där de oftast måste ta av och på skorna flera gånger om dagen. Speciellt gymnastikskorna kan vara bra att ha elastiska skosnören till.

Ett sista tips – låt barnet välja färg!

Låt barnet själv välja färg på de elastiska skosnörena – ett superbra tips som kommer göra processen mycket enklare. På så sätt kan de skapa sin egen stil och utveckla sin personlighet!