Därför väljer allt fler en nanny från myNanny

0
1611

Detta inlägg är ett betald inlägg och görs i samarbete med de börsnoterade företagen och / eller deras produkter. Alla hyperlänkar betalas därför hyperlänkar.

Barnpassnings- & nannyföretaget myNanny växer så det knakar. Allt fler familjer är intresserade av att få hjälp av en nanny – allt från någon timme i veckan till betydligt mer omfattande uppdrag. Bolaget menar att ett av skälen till detta kan vara att familjer ser det som ett bra sätt att hinna med alla åtaganden man har, utan att behöva tumma på sitt psykiska eller fysiska välmående.

 

Ibland figurerar uppfattningen om att det är få personer i Sverige som anlitar hjälp med att passa sina barn och att det snarare är en amerikansk företeelse. Faktum är att så inte är fallet. Över tid har det blivit allt vanligare i Sverige att man som barnfamilj väljer anlita en professionell barnvakt, som är utbildad och har schyssta villkor, än att man får en granne eller släkting att bistå några timmar i veckan för en liten slant. Den utvecklingen hänger nära samman med att möjligheten att göra RUT-avdrag för barnpassning i Sverige infördes för tretton år sedan, det vill säga år 2007. Det innebar att breda grupper i samhället hade råd att ta hjälp av en nanny, då det med skatteavdraget inräknat inte blev så fasligt dyrt. Även om det var längesen som RUT-avdraget införde så upplever myNanny fortfarande ett ständigt ökande intresse för att få professionell hjälp att passa barn.

 

Vad gör en nanny?

Det finns många nannys i Sverige och det är svårt att ge ett heltäckande svar på vad deras arbetsuppgifter går ut på. En nanny är i grunden en barnvakt som hjälper familjerna att passa deras barn på vissa tider. Under tiden nannyn passar barnet så kan de hjälpa till med allt från hämtning och lämning på dagis, till lek och bus i trädgården. Många barnvakter har också till uppgift att följa med barnen till och från fritidsaktiviteter. Numera är det även vanligt att man under en mindre tid av barnpassningen också ägnar sig åt läxläsning.

 

Många familjer värderar att kunna anlita en utbildad nanny

Ett skäl till att det råder så stor efterfrågan på myNannys tjänster är att de lägger stor vikt vid att utbilda sina nannys. Alla anställda utbildas av myNanny i företagets interna utbildningsprocess som handlar om allt från hur man ska göra tiden med barnet/barnen så meningsfullt som möjligt, till utbildning i hjärt- och lungräddning. Det är viktigt för både tryggheten och kvaliteten i verksamheten att varje barnvakt har fått en gedigen utbildning. Läs mer om hur det är som barnvakt hos myNanny här.

 

Högt ställda krav för att bli barnflicka hos myNanny

Det ställs upp höga krav för att bli anställd hos myNanny. Den som ansöker om jobb får genomgå flera tester och lämplighetsbedömningar, dessutom så genomför bolaget en mycket heltäckande bakgrundskontroll vilket innefattar kontroll av belastningsregistret och slagningar i andra offentliga register. Det är avgörande att varje nanny möter de kvalitetskrav som bolaget ställer upp.

 

Kort om myNanny

Barnvaktsföretaget myNanny grundades 2007 och finns över hela Sverige. Varje år hjälper bolaget över 5000 familjer.